Kinderen ontwerpen eigen multimediale lees-, luister en kijkplek voor brede school Ursem

Reacties uitgeschakeld voor Kinderen ontwerpen eigen multimediale lees-, luister en kijkplek voor brede school Ursem
23/02/2012 · by Planadvies · Uncategorized

De eerste twee unieke multimediale leesmeubels zijn in gebruik genomen door de leerlingen van de Bavoschool en de Langereisschool in Ursem. Alle meubels zijn ontworpen naar ideeën van leerlingen van de scholen zelf en zijn onder andere voorzien van een touchscreen computer.

In de brede school zal de bibliotheek intensief gaan samenwerken met de scholen, de peuterspeelzaal en de kinderopvang. De lees-, luister- en kijkmeubels zijn een voorloper op deze versterkte samenwerking. Stichting Openbare Bibliotheken WEB stelt de meubels daarom alvast ter beschikking.

In de Bavoschool staat een heuse schoolbus met kunstgras als vloerbedekking, een panoramaview van een chillweide en een echte hemel met wolken en zon. Joel Stuyt heeft eigenhandig zijn ontworpen bus voorzien van een geldig kenteken “Joel Stuyt” op deze manier kan de schoolbus officieel in gebruik worden genomen. In de Langereisschool pronkt een prachtig huisje. Het is ontworpen door Indy de Boer. Het huisje heeft een geweldig behang en gordijntjes en veel bloemen voor de ramen. Indy mag het huisje vrij indelen en gaat vast veel schilderijtjes samen met de klas maken. Als de de nieuwe brede school klaar is zullen er nog zes meubels volgen.

Bron: website Centrumplan Ursem.

Comments are closed.