Campus De Hoef Alkmaar

Reacties uitgeschakeld voor Campus De Hoef Alkmaar
06/11/2020 · by Riemie Spinder · Uncategorized

Drie scholen, de kinderopvang en een sportzaal komen in Campus De Hoef in Alkmaar onder een gezamenlijk nieuw dak. Ze vormen een cluster om samenwerking te bevorderen. Groei en krimp kunnen daarmee beter worden opgevangen. Planadvies staat de gemeente als projectmanager en als projectcoördinator terzijde tijdens het traject van structuurontwerp naar oplevering.

Verschillende achtergronden

In Campus De Hoef gaan organisaties van diverse signatuur samenwerken. Het nieuwe gebouw krijgt een eenduidige uitstraling en pedagogisch klimaat, waarbij wel ruimte is voor de eigen identiteit en herkenbaarheid van de verschillende gebruikers. Een mooi karwei voor Planadvies om het ‘te laten werken’ wanneer scholen met zulke verschillende achtergronden onder één dak samen verder gaan.

Gemoedelijkheid en bereidwilligheid

De grootste uitdaging voor het ontwerp van Campus De Hoef is de positionering van het gebouw. Hoewel het een ruimte kavel betreft, zorgt de terreininrichting voor uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat er zo weinig mogelijk bomen gekapt worden? Dat je geen water hoeft te verplaatsen en dat er goede parkeervoorzieningen komen? Het is een puzzel die gelegd moest worden en dat is gelukt. We zijn trots op de bereidwilligheid van alle partijen om mee te gaan in de ontwikkeling in dit traject en de gemoedelijkheid waarmee Campus De Hoef tot stand komt.

Total engineering

Met een Europese niet-openbare aanbesteding is TenW architecten adviseurs uit Den Haag geselecteerd. Er is op ons advies gekozen voor een totaal engineeringsproject. Dat betekent dat TenW verantwoordelijk is voor het gehele ontwerpproces, inclusief constructies en installaties. Deze manier van werken borgt de integraliteit en heeft voordelen ten aanzien van inkoop en samenwerking – de teamleden kennen elkaar. Voor de opdrachtgever is er één aanspreekpunt. De rol van Planadvies is daarmee iets anders dan gebruikelijk. Wij verzorgen het projectmanagement en de projectcoördinatie aan gemeentezijde en behartigen in die rol de belangen van de gemeente.

Verbinding

We zorgen voor verbinding met enerzijds de interne gemeentelijke organisatie – waaronder de afdelingen stedenbouw, communicatie en financiën – en anderzijds de gebruikers. We nemen ook de terugkoppeling richting stuurgroep/regiegroep voor onze rekening. In meer praktische zin doen we ook de projectcoördinatie: acties en overzicht bewaken, afstemming met de architect en interne rapportages richting gemeente. Voor de schoolbesturen zijn wij het aanspreekpunt.

Als verbinder zijn wij ook de link tussen de ontwerpgroep (directeuren en facilitair managers/beheerders van de gebouwgebruikers) en de regiegroep (de (school)besturen). We ondersteunen de architect en bewaken dat alle partijen zich committeren en dat zij doen wat ze moeten doen. De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn in dit project goed verdeeld en worden serieus genomen. De architect organiseerde een aantal workshops met de gebruikers. Bij thema’s als terreininrichting, sloop van de huidige gebouwen en tijdelijke huisvesting schoof Planadvies aan. We deelden hierin graag onze ervaring en kennis die we vanuit soortgelijke projecten hebben meegenomen.

Met de juiste mensen

We faciliteren de architect en zijn team, zodat zij efficiënt en effectief hun werk kunnen doen. Als projectmanager en -coördinator zorgen we ervoor dat de opdracht wordt geformuleerd. We stellen uitgangspunten op voor onder meer de planning, vergunningaanvragen, nutsaansluitingen en communicatie met en veiligheid voor omwonenden. De gemeente Alkmaar werkt volgens de participatiewet; wij schrijven de leidraad voor deze participatie. Wij zorgen ervoor dat er vanuit de gemeente de juiste mensen op het juiste moment aan tafel komen, zodat zij op het juiste moment beslissingen kunnen nemen over diverse onderdelen. In de interne projectgroep gaat het bijvoorbeeld over onderwerpen als het gebouwontwerp, en over communicatie met en participatie door de wijk.

 

Identiteit voorop in zoektocht naar locatie Bibliotheek Hoorn

Reacties uitgeschakeld voor Identiteit voorop in zoektocht naar locatie Bibliotheek Hoorn
31/07/2020 · by Riemie Spinder · Uncategorized

Voor de nieuwe locatie van bibliotheek Hoorn heeft Planadvies meerdere scenario’s onderzocht. Het bestaande pand kan gerenoveerd worden. Ook standalone huisvesting op een andere locatie is mogelijk. Het voorkeursscenario is echter de huisvesting op een nieuwbouwlocatie, tezamen met een andere maatschappelijke organisatie. Een gecombineerde huisvesting waarbij meerdere gebruikers in een gebouw verenigd worden. Op een centrale plek in de Poort van Hoorn, waar de identiteit van de bibliotheek tot zijn recht komt.

Lees verder

COVID-19 MAATREGELEN: ONZE DIENSTVERLENING BLIJFT GELIJK

Reacties uitgeschakeld voor COVID-19 MAATREGELEN: ONZE DIENSTVERLENING BLIJFT GELIJK
16/03/2020 · by Erik Rijsdijk · Uncategorized

In navolging van het kabinetsbeleid werken onze medewerkers tot en met 6 april zo veel mogelijk vanuit huis.

PlanAdvies en BCN Groep hebben goede ICT-voorzieningen die ertoe bijdragen dat onze dienstverlening zoveel mogelijk op het bij u vertrouwde niveau kan worden voortgezet.

Brede school Vroonermeer

Reacties uitgeschakeld voor Brede school Vroonermeer
01/11/2019 · by Riemie Spinder · Uncategorized

Eigen identiteiten in een gemeenschappelijk gebouw

Lees verder

Campus De Hoef, Alkmaar

Reacties uitgeschakeld voor Campus De Hoef, Alkmaar
01/11/2019 · by Riemie Spinder · Uncategorized

De schoolgebouwen van RK basisschool De Driemaster, obs Nicolaas Beets en de SO-cluster II school Burgemeester De Wilde verkeren technisch in zeer slechte staat. De gemeente Alkmaar koos dan ook voor vervangende nieuwbouw.

Lees verder

Vacatures

Reacties uitgeschakeld voor Vacatures
29/05/2019 · by Erik Rijsdijk · Uncategorized

Planadvies zoekt nieuwe collega’s

Planadvies is, als onderdeel van de BCN Groep, een toonaangevend adviesbureau dat elke dag werkt aan de ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed. Onze missie is het wegnemen van obstakels en het starten van initiatieven die leiden tot betaalbare en comfortabele huisvesting welke in dienst staat van de samenleving.

Planadvies is aan het groeien en wij zijn ons werkgebied aan het uitbreiden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je onderzoeken of Planadvies de plek is om je carrière voort te zetten, neem dan contact op met Inko Tien.

Voor vragen kun je contact opnemen met Inko Tien, telefoonnummer 0512-542111.

Twee werelden samen in een schoolgebouw in Hoorn

Reacties uitgeschakeld voor Twee werelden samen in een schoolgebouw in Hoorn
14/05/2019 · by Riemie Spinder · Uncategorized

De vraagstelling van gemeente Hoorn klinkt eenvoudig: we willen muziekschool Boedijn en cultureel centrum De Blauwe Schuit samenvoegen in een voormalig schoolgebouw, past dat?

Lees verder

Planadvies en BCN Groep bundelen krachten in daadkrachtig advies publiek vastgoed

Reacties uitgeschakeld voor Planadvies en BCN Groep bundelen krachten in daadkrachtig advies publiek vastgoed
16/03/2019 · by Erik Rijsdijk · Uncategorized

Heiloo, 15 maart 2019  – Planadvies uit Heiloo en BCN Groep uit Drachten hebben besloten hun krachten te bundelen. Beide partijen werken al sinds 2015 succesvol samen aan projecten in de publieke sector: deze samenwerking wordt nu formeel bekrachtigd. ‘Onze beider kracht zit hem in onze manier van werken: nuchter, persoonlijk en daadkrachtig’, aldus Aeijolt Keuning van BCN.

Als onderdeel van de BCN Groep zal Planadvies blijven opereren in Noord-Holland. Peter Twisk van Planadvies: ‘Instanties en gemeenten in de regio kennen ons en weten wat ze van ons kunnen en mogen verwachten. Het mooie is nu dat we dit als een nog bredere en complementaire organisatie kunnen doen. We brengen onze kennis, ervaring en netwerken samen, ten bate van bijzondere projecten in het publieke segment.’

Klik hier om de website van BCN Groep te bezoeken.

Bibliotheek Hoorn

Reacties uitgeschakeld voor Bibliotheek Hoorn
19/02/2019 · by Riemie Spinder · Uncategorized

In het Noord-Hollandse Hoorn begeleiden we de bibliotheek op weg naar een nieuwe toekomst.

Lees verder

Centrum Jeugd en Gezin

Reacties uitgeschakeld voor Centrum Jeugd en Gezin
01/02/2019 · by Riemie Spinder · Uncategorized

Onderzoek naar de beste plek voor het CJG

Lees verder

« Older Entries