Aanbesteding renovatie sportcomplexen

Reacties uitgeschakeld voor Aanbesteding renovatie sportcomplexen
19/07/2011 · by Planadvies · Uncategorized

Vier aannemers zijn maandag 11 juli uitgenodigd om mee te doen aan de aanbesteding van het totaalwerk voor het sportcomplex van S.C. Dynamo en Tennisclub Ursem. Dit werk omvat de aanleg van twee kunstgrasvelden, vier zandkunstgrasbanen en alle bijkomende zaken, inclusief het herstraten van de sportcomplexen. Ook het groot onderhoud van de velden voor een aantal jaar behoort bij de opdracht. Over vier weken is bekend welke aannemer de opdracht wordt gegund. Kort daarna zullen de werkzaamheden starten.

In de aanloop naar de aanleg van de velden is er op het terrein van Dynamo al veel voor-bereidend werk gedaan. Op het terrein van TCU wordt nog actief getennist, dus daar was dit nog niet mogelijk.

A-veld

Rondom het A-veld en achter de kantine en kleedkamers is een flinke strook bosschage en bomen verwijderd. Dit is nodig voor de bouwwerkzaamheden en de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Als er zaden op het kunstgrasveld terecht komen, kan dit flinke schade veroorzaken. Er wordt na afloop van de werkzaamheden weer een groene haag terug ge-plant. Hiervoor is een groenblijvende heester uitgezocht, de laurierkers (latijns: Pru-nus lusitanica ‘Angustifolia’).

Foto: Gemeente Koggenland

Het A-veld op 12 juli 2011 gezien vanaf de achterzijde. Op de foto is te zien waar de bosschage en bomen zijn verwijderd. Op de achtergrond zijn de bouwwerkzaamheden aan de kleedkamer en kantine te zien.

B-veld
Het huidige B-veld zal er in het nieuwe plan heel anders uit komen te zien. Ongeveer de helft van het veld wordt gebruikt voor de aanleg van een pupillenkunstgrasveld. De andere helft zal worden gebruikt voor de bouw van de brede school. Tot die tijd wordt dit veld gebruikt voor tijdelijke opslag van grond, zand en andere bouwmaterialen.

Foto: Gemeente Koggenland

Het B-veld op 12 juli 2011. De nieuwe grasmat groeit goed door het warme en vochtige weer van de afgelopen weken.

C-veld
Begin juni is het voormalige C-veld in profiel gebracht en opnieuw ingezaaid. Sindsdien is het warm en vochtig geweest; ideaal voor de groei van het gras. Tot half augustus mag het veld nog niet betreed worden; het gras moet eerst een goed wortelpakket vormen. Met ingang van het nieuwe speelseizoen zal dit natuurgrasveld onder de naam B-veld verder gaan.

Comments are closed.