Start nieuwe Lauwershof en Kramerhoeve nadert

Reacties uitgeschakeld voor Start nieuwe Lauwershof en Kramerhoeve nadert
07/02/2012 · by Planadvies · Uncategorized

De start van de bouw van de Kramerhoeve in Koedijk en het nieuwe verpleeghuis Lauwershof in Oudorp is na jaren van vertraging door bezwaarprocedures, dit jaar te verwachten.

De Kramerhoeve wordt het thuis van maximaal dertig demente ouderen. Over een maand begint de bouw. Vanwege de grootte en de groene kleur van het ontwerp stond het plan een tijd lang bekend als ‘De Hulk’. Het plan werd na de bezwaren van in Koedijk aangepast. De groene kleur verdween en het ontwerp werd minder ‘massaal’. Inmiddels zijn de bezwaarprocedures achter de rug. In het eerste kwartaal van 2013 is de ingebruikname gepland.

De voorgeschiedenis van de plannen voor het nieuwe Lauwershof zijn nog veel ouder. Twintig jaar geleden werd er al gedacht aan sloop en nieuwbouw van het toen al verouderde verpleeghuis. Toen de bezwaarprocedures eindelijk voorbij waren en de ‘vrede’ met de buurt getekend was, zorgde aangescherpte procedures over de financiering voor nieuwe vertraging.

De Jongh verwacht zo ongeveer over een maand ‘groen licht’ voor de nieuwbouw van Lauwershof. Als alles meezit kan er dan aan het eind van de zomer worden begonnen met de bouw van een nieuw verpleeghuis voor 96 ouderen. De nieuwe bewoners wonen in eenheden van maximaal zeven personen. Eind 2013 begin 2014 kan het nieuwe Lauwershof in gebruik worden genomen.

Bron: Vandaag.nl

Comments are closed.