Cita ontwerpt brede school Ursem

Reacties uitgeschakeld voor Cita ontwerpt brede school Ursem
24/05/2011 · by Planadvies · Uncategorized

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland heeft op dinsdag 17 mei besloten om de opdracht voor het ontwerpen van de brede school Ursem te gunnen aan Cita architecten uit Utrecht.

De afgelopen maanden hebben vijf architectenbureaus een schetsontwerp mogen maken voor de nieuw te bouwen brede school. De gemeente heeft samen met de toekomstige gebruikers van de brede school een beoordelingscommissie gevormd die de ontwerpen beoordeelden. De commissie is niet over een nacht ijs gegaan en heeft uitgebreid de verschillende ontwerpen gewogen. Uiteindelijk voldeed het ontwerp van Cita architecten het meest aan de geformuleerde uitgangspunten. De commissie heeft het college dan ook geadviseerd om het ontwerp van Cita architecten te kiezen en de architect de opdracht te geven het ontwerp verder uit te werken. Met de keuze van een architect wordt opnieuw een belangrijke stap gezet in het proces tot realisatie van een nieuwe brede school.

 

De komende periode wordt het ontwerp samen met de gebruikers verder uitgewerkt en verfijnd. De gemeente zal binnenkort opnieuw een informatieavond organiseren waar de plannen voor de brede school worden gepresenteerd. Daarnaast zal tijdens deze avond ook informatie worden gegeven over de laatste ontwikkelingen rondom de terreinen van Dynamo en TCU (tennisclub).

Comments are closed.