Aanpassing Wijkcentrum Overdie in volle gang

Reacties uitgeschakeld voor Aanpassing Wijkcentrum Overdie in volle gang
14/01/2015 · by Planadvies · Uncategorized

Voor wie al een tijdje niet meer bij Wijkcentrum Overdie is geweest, herkent het gebouw niet meer terug. Rondom het gebouw staan bouwketen. Binnen en buiten zijn bouwvakkers hard aan het werk met het plaatsen van wanden, leggen van leidingen en stellen van kozijnen. Als alles volgens planning verloopt zal in juni het volledige aangepaste Wijkcentrum Overdie worden opgeleverd. De inwoners van de wijk Overdie en daarbuiten zullen vanaf dat moment gebruik kunnen maken van een groot aantal zalen, een bar en Grand Café/brasserie. Door de aanpassingen zal er ook een grote zaal zijn voor 350 mensen.

De eerste fase van de renovatie is op 4 december 2014 feestelijk gevierd. Dit betekende dat een eerste deel van de zalen in gebruik kon worden genomen. Ook is de bibliotheek begonnen met het uitlenen van boeken. Thuiszorgorganisatie Evean heeft een nieuw kantoor in gebruik genomen.

Welzijn
Wijkcentrum Overdie zal in de komende jaren steeds verder gaan uitgroeien tot een knooppunt voor welzijnsactiviteiten in de wijk Overdie. Voor jong en oud, voor mensen van verschillende komaf zal het een plek worden voor informatie, ontmoeting en gezelligheid. Een overzicht van activiteiten van de meer dan 60(!) gebruikers en het wijkcentrum zelf is te vinden op de website van het wijkcentrum: ‘Thuis in Overdie’.

Vol in bedrijf
Nu nog dienen de bezoekers via een aangepaste ingang aan de Ruusbroechof-zijde naar binnen te gaan. Maar vanaf juni zal de royale ingang naar de andere zijde van het gebouw in gebruik worden genomen. In de tussentijd is het wijkcentrum nog in vol bedrijf met activiteiten en blijft de bar gewoon open. Dus mensen uit de buurt kunnen lekker een kopje koffie komen drinken, en ’s avonds een borrel.

Rol Planadvies
Planadvies begeleidt het wijkcentrum en haar gebruikers bij de aanpassing van Wijkcentrum Overdie. Als eerste werd hiervoor in 2012 een haalbaarheidsonderzoek verricht naar een mogelijke nieuwbouw of renovatie van het gebouw. Centraal hierin stond een verkenning naar de exploitatieve haalbaarheid van een nieuw of aangepast wijkcentrum. Op basis van de uitkomsten van deze studie heeft Planadvies samen met de gemeente Alkmaar de kaders voor de aanpassingen gedefinieerd. Met de beoogde gebruikers werden vervolgens de kaders uitgewerkt in een concreet programma van eisen als basis voor een voorlopig ontwerp. In 2013 organiseerde Planadvies een aantal inloopbijeenkomsten waar buurtbewoners om ideeën voor de aanpassingen werden gevraagd. Hierna werkte Planadvies een voorlopig ontwerp uit, met het bijbehorende investeringsplan en duurzame exploitatieopzet.

Bezoek de website van Wijkcentrum Overdie.

Comments are closed.