Afronding Brede School de Pauw in Graft-De Rijp nabij

Reacties uitgeschakeld voor Afronding Brede School de Pauw in Graft-De Rijp nabij
25/11/2015 · by Planadvies · Uncategorized

Pauw - bibliotheek

 

 

 

 

 

 

De bouwketen zijn al weg, de bouwhekken ook bijna en er arriveren dagelijks steeds minder busjes en werklieden op de locatie. Dit betekent dat de afronding van de Brede School de Pauw in Graf-De Rijp nabij is.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de schoolpleinen, toegangsweg en parkeerplekken. Daarnaast zijn het Centrum voor Jeugd en Gezin, Forte Kinderopvang en Bibliotheek Kennemerwaard hun deel van het gebouw aan het inrichten. Tijdens de kerstvakantie verhuizen basisscholen De Balein en De Tweemaster naar de Pauw, dus de kinderen krijgen vanaf januari les in een spiksplinternieuw klaslokalen.

Pauw - aanleg straat

 

 

 

 

 

 

De eerste gebruikers van De Pauw zijn kinderdagverblijf De Pauw en peuterspeelzaal De Pauw. Zij zijn op 16 november al begonnen met de opvang van kinderen. Op 21 december start ook buitenschoolse opvang De Pauw in het nieuwe gebouw.

Bibliotheek Kennemerwaard zal op 1 december haar servicepunt openen. De nieuwe vestiging richt zich kinderen van 0-12 jaar met hun ouders en oudere volwassenen die minder makkelijk naar een grotere bibliotheek kunnen. In het servicepunt is een ruime leestafel met een grote collectie kranten en tijdschriften. Hier is ook een digitale werkplek gecreëerd. Ook is een goede gratis WIFI-verbinding beschikbaar.

Vanuit de behoefte om zo duurzaam mogelijk gebruik te maken van Brede School De Pauw is het gebouw voorzien van een zeer hoogwaardige en comfortabele klimaatinstallatie. De keten van duurzaamheid is gebaseerd op de Trias Energetica. Dat betekent als eerste een beperking van de energievraag. Daarnaast dient er zoveel mogelijk duurzaam opgewekte energie gebruikt te worden. En als er fossiele brandstoffen worden gebruikt voor de opwekking van energie, dan moet dit zo schoon mogelijk gebeuren.

Pauw - kunstwerk

 

 

 

 

 

Tenslotte, De Pauw zal ook herkenbaar zijn aan een prachtig kunstwerk. Kunstenares Marjet Wessels-Boer ontwierp een pauwenpaar voor de twee dakpunten van de voorgevels. De pauwen zijn gemaakt van gecoat aluminium, een zeer licht materiaal. Vanuit budget van de gemeente Alkmaar en met een extra financiële ondersteuning van de architect en de aannemer kon het ontwerp vervaardigd en geplaatst worden.

Comments are closed.